Amnotec - Lichtkabels en optieken

AMNOTEC endoscopen/optieken zijn volledig autoclaveerbaar en zelfs goedgekeurd voor plasmasterilisatie (STERRAD®100/200™, STERRAD®NX™ en STERIS).

De optieken van Amnotec onderscheiden zich dankzij het gebruik van hoogwaardige componenten en de nieuwste productietechnologieën.

Niet corrosief medisch roestvrij staal in combinatie met de modernste laserlastechnologie, gouden inductiegesoldeerde krasvaste saffierramen aan distale en proximale zijde en de volledige afdichting van de glasvezel tegen het optische systeem garanderen een hoge stabiliteit en duurzaamheid.

Wanneer u vervolgens gebruik maakt van de Amnotec lichtkabels heeft u een topcombinatie in handen. 

In de speciale koudlichtkabels voor Xenon- en LED-lichtbronnen worden de glasvezels aan de lichtinval niet meer gelijmd maar gesmolten en geperst door middel van een speciaal en gepatenteerd productieproces. Hierdoor worden de vezels hexagonaal vervormd waardoor een nauwkeurige montage in de vezelbundel mogelijk is. De tussenruimtes verdwijnen en het glasaandeel bedraagt 100%. De transmissie neemt proportioneel met ongeveer 20% toe in vergelijking met standaardkabels. Aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van organische lijmen, verbranden de kabels ook niet aan de lichtinval, wat bij conventionele kabels een vaak voorkomend defect is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

contacteer ons